Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νότος» είναι η μοναδική Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης στη Νότια Ελλάδα και την Κρήτη. Εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι αδειοδοτημένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχεδιασμένη σύμφωνα με τον κανονισμό του Υπουργείου για τις δραματικές σχολές, είναι τριετούς φοίτησης και καταλήγει σε απονομή αναγνωρισμένου Διπλώματος Υποκριτικής. Στόχος της αποτελεί η παροχή άρτιας τεχνικής κατάρτισης και γνώσης σε βάθος του ελληνικού και του παγκόσμιου θεάτρου και η αναβάθμιση της θεατρικής εκπαίδευσης της Κρήτης και της περιφέρειας εν γένει.

Διαθέτει πρότυπο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ευελπιστεί να συνομιλήσει με τις σύγχρονες τάσεις της εγχώριας και διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας, Τη διεύθυνση της Σχολής έχει αναλάβει ο ηθοποιός Βαγγέλης Λιδάκης. Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής (μόνιμοι και επισκέπτες καθηγητές) απαρτίζουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και θεωρητικοί.

Στο πλαίσιο της θεατρικής εκπαίδευσης, η Δραματική Σχολή παράλληλα διοργανώνει σεμινάρια πάνω σε όλες τις ειδικότητες που αφορούν την τέχνη του θεάτρου στα οποία διδάσκουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, έχει θέσει σε λειτουργία τμήματα θεάτρου για παιδιά και εργαστήρια θεατρικής τέχνης για ενήλικες.

Ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή και όλοι, άντρες και γυναίκες, απλά ηθοποιοί.

William Shakespear

Το θέατρο δεν διδάσκει το ψέμα, αλλά αποκαλύπτει τις κρυμμένες αλήθειες.

Ian Mc Kellen

keyboard_arrow_up