Παύλος Δανελάτος
Ώρα Έναρξης

12:00

Σάββατο, Φεβρουάριος 4, 2023

access_time
Ώρα Λήξης

16:00

Κυριακή, Φεβρουάριος 5, 2023

access_time
Διεύθυνση

ΕΦΟΔΟΥ 3 ΜΕΓΑΡΟ ΧΑΝΔΑΞ

location_on

ΣΤΙΓΜΗ-ΣΤΙΓΜΗ
Η μέθοδος των πέντε σημείων: Θεωρία και πράξη
Σεμινάριο υποκριτικής με τον Παύλο Δανελάτο, ηθοποιό, σκηνοθέτη και δάσκαλο υποκριτικής

Ο Παύλος Δανελάτος έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη μέθοδο με τίτλο ΣΤΙΓΜΗ-ΣΤΙΓΜΗ, όπου στοχεύει ιδιαίτερα στον τομέα της προετοιμασίας της πρόβας, αλλά και της δημιουργικής σκέψης και την οποία έχει αποτυπώσει στο ομώνυμο σύγγραμμά του.
Η μέθοδος των πέντε σημείων είναι ένα απολύτως χρηστικό εργαλείο για τον ηθοποιό. Αποτελεί μέσο και προετοιμασίας του κειμένου της πρόβας και βοηθά καθοριστικά τον ηθοποιό κατά τη διάρκειά της, ώστε να ξεμπλοκάρεται και να προσφέρει προσωπικές και άρα πρωτότυπες ενέργειες. Κυρίως όμως να είναι διαρκώς δημιουργικός.
Κύριο θέμα σεμιναρίου:
• πώς θα αναλύσουμε το κείμενο με βάση τα πέντε σημεία πριν την πρόβα
• πώς θα ενεργοποιήσουμε τη σκέψη μας με δημιουργικό τρόπο στην πρόβα και θα τη στρέψουμε θετικά προς το ζητούμενο
• πρακτική άσκηση πάνω στη συγκεκριμένη μεθοδολογία με θεατρικά κείμενα
Πληροφορίες:
• Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μαθητές δραματικών σχολών και θεωρητικούς του θεάτρου, καθώς και κάθε τύπου εμψυχωτές επαγγελματιών ή ερασιτεχνών ηθοποιών.
• Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα μοιραστούν θεατρικά κείμενα, που θα χρησιμοποιηθούν στην πρακτική εφαρμογή των σημείων.
• Διάρκεια σεμιναρίου: δύο 4ωρες συναντήσεις.
• Θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
• Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Για επιπλέον πληροφορίες και εγγραφές : 2810263833
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://forms.gle/aFm2ZNhu9c1x4n779
Σύντομο βιογραφικό Παύλου Δανελάτου
Ο Παύλος Δανελάτος είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου, κυρίως όμως δάσκαλος υποκριτικής πάνω από 30 χρόνια. Είναι συνιδρυτής και Διευθυντής Σπουδών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς, στην οποία διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής. Έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη μέθοδο με τίτλο ΣΤΙΓΜΗ-ΣΤΙΓΜΗ, όπου στοχεύει ιδιαίτερα στον τομέα της προετοιμασίας της πρόβας, αλλά και της δημιουργικής σκέψης και την οποία έχει αποτυπώσει στο ομώνυμο σύγγραμμά του. δημιούργησε το ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΗ ΒΥΘΟΥ που άφησε το ιδιαίτερο αποτύπωμά του και υπήρξε ο εμπνευστής και εκδότης της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΟΥΙΝΤΑ, της μοναδικής θεατρικής εφημερίδας στην Ελλάδα. Έχει σκηνοθετήσει σε ιδιωτικούς θιάσους, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ΘΕΤΑΡΟ ΛΥΚΗ ΒΥΘΟΥ πάνω από 30 θεατρικές παραστάσεις και έχει πρωταγωνιστήσει αρκετές φορές σε θιάσους της Θεσσαλονίκης.