Ώρα Έναρξης

12:00

Κυριακή, Μάιος 12, 2019

access_time
Ώρα Λήξης

16:00

Κυριακή, Μάιος 12, 2019

access_time
Διεύθυνση

Εφόδου 3 (Μέγαρο Χάνδαξ), Ηράκλειο

location_on

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΝΟΤΟΣ υποδέχεται με μεγάλη χαρά την σπουδαία ηθοποιό Υρώ Μανέ, για ένα μοναδικό σεμινάριο υποκριτικής «Σκηνές από Κωμωδία», την Κυριακή 12 Μαϊου, 12:00-16:00.

«Ο άνθρωπος είναι λιγότερο αληθινός όταν μιλάει ως ο εαυτός του.
Δώσ’ του μια μάσκα και θα σου πει την αλήθεια», Oscar Wilde

Μία ιδιαίτερη προσέγγιση σε ξεχωριστές σκηνές και ρόλους της νεοελληνικής δραματουργίας μέσα από την πένα σημαντικών συγγραφέων (Κατσικονούρης, Ψαθάς, Καμπανέλλης, Ρέππας – Παπαθανασίου, Ρήγας-Αποστόλου κ.ά.).

Οι σκηνές αντιμετωπίζονται σαν μικρά αινίγματα. Οι συμμετέχοντες τις επεξεργάζονται, ξεκλειδώνοντας τα νοήματα, τους κώδικες και τους στόχους κάθε σκηνής και ανασυνθέτοντας τα στη δική τους ερμηνεία, αντλώντας πάντα απ’ την προσωπική αλήθεια τους. Έμφαση δίνεται στην απεύθυνση και την αμεσότητα της ερμηνείας, καθώς και στους ιδιαίτερους κώδικες μέσα από τους οποίους ζωντανεύει η κωμωδία σε κάθε σκηνή, βγάζοντας χρώματα απ’ τον καμβά του χαρακτήρα, μέχρι να μείνει τελείως λευκός. Αναλύοντας το κάθε χρώμα χωριστά, είμαστε μετά σε θέση να ξανατοποθετήσουμε το καθένα ακριβώς στη σωστή του μεριά, συνθέτοντας έναν χαρακτήρα με περίπου την ίδια τεχνική που ένας ζωγράφος δημιουργεί έναν πίνακα».

Κόστος συμμετοχής: 50 €

 

Δηλώστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα: