Ώρα Έναρξης

17:00

Δευτέρα, Οκτώβριος 7, 2019

access_time
Ώρα Λήξης

20:00

Δευτέρα, Οκτώβριος 7, 2019

access_time
Διεύθυνση

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Νότος

location_on

Κύκλος Σεμιναρίων 2019-20
Γιώργος Χρανιώτης | «Το Υποκριτικό Ρίσκο»

Ξεκινούμε τον Κύκλο Σεμιναρίων 2019-20 καλωσορίζοντας στον Νότο, τον Γιώργο Χρανιώτη.
Την Δευτέρα το απόγευμα, 7 Οκτώβρη 2019, ο ηθοποιός θα παρουσιάσει σεμινάριο με τίτλο «Το Υποκριτικό Ρίσκο». Το σεμινάριο είναι ανοιχτό προς όλους τους ενδιαφερόμενους, όλων των επιπέδων, με ή/και δίχως προηγούμενη θεατρική εμπειρία.

Καλή μας αρχή!

Το Υποκριτικό Ρίσκο | Περιγραφή Σεμιναρίου

“Υπάρχουν ηθοποιοί προσωπικότητας και ηθοποιοί χαρακτήρα”. Αυτό δηλώνει ο Marlon Brando, σε κάποιο σημείο στην αυτοβιογραφία του, υπονοώντας ότι ο ίδιος ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Ποια είναι, όμως, η διαδικασία για έναν ηθοποιό προκειμένου να μεταμορφωθεί σε έναν χαρακτήρα, που ελάχιστα θα θυμίζει τον ίδιο και την προσωπικότητά του; Ποια είναι τα κινησιολογικά, εκφραστικά και φωνητικά μέσα που πρέπει να καλλιεργήσει, έτσι ώστε να φτιάξει από την αρχή έναν ρόλο και με ποιον τρόπο αυτή η διαδικασία θα του γίνει απαραίτητα στην δουλειά του; Ποια είναι τα σκηνικά αντικείμενα που θα του επιτρέψουν, επαληθεύοντάς τα, να τα αξιοποιήσει προς όφελός του; Πως οργανώνουμε και εξελίσσουμε τη φαντασία μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πλέον ενδιαφέρουσα «πορεία» του ρόλου μας; Δύσκολα ερωτήματα, που όμως θα απαντηθούν. Από εσάς και από εμένα.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν φόρμες και ανάλαφρα ρούχα κι ακόμη, να κρατούν ένα αντικείμενο της επιλογής τους.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό προς όλους τους ενδιαφερόμενους, όλων των επιπέδων.

Διδασκαλία: Γιώργος Χρανιώτης

 

Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα:


Περισσότερες πληροφορίες: 2810 263833, 2810 263 803
Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Νότος
Εφόδου 3, Μέγαρο Χάνδαξ, 71303 Ηράκλειο, Κρήτη
info@dramatikinotos.edu.gr