Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νότος»: Θερινό Τμήμα Προετοιμασίας για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νότος», επενδύοντας στην άρτια εκπαίδευση και κατάρτιση του μελλοντικού ηθοποιού και υποστηρίζοντας το θέατρο και το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό της Κρήτης, διοργανώνει και τη φετινή χρονιά Θερινό Τμήμα Προετοιμασίας για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Κρατικών Σχολών Δραματικής Τέχνης (Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος) για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Στόχος του Τμήματος είναι η άρτια προετοιμασία και η επιτυχία των υποψηφίων στις Εισαγωγικές Εξετάσεις, προκειμένου να φοιτήσουν σε Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων καλλιτεχνών, να προετοιμαστούν κατάλληλα, αλλά και να γνωρίσουν τις υποκριτικές μεθόδους που προτείνονται στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νότος».

Οι υποψήφιοι θα εργαστούν πάνω σε ένα μονόλογο από το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο, σε ένα ποίημα και σε ένα τραγούδι. Ειδικά για όσους επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου θα προετοιμαστούν και σε δεύτερο μονόλογο. Ειδικά, όπως ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού, τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στο Τμήμα Προετοιμασίας θα είναι:

  • υποκριτικής-αυτοσχεδιασμού
  • απαγγελίας ποιήματος
  • ερμηνείας τραγουδιού
  • ιστορίας του θεάτρου και της λογοτεχνίας

Το υλικό προετοιμασίας θα επιλεγεί από τους υποψηφίους σε συνεργασία με τους διδάσκοντες.

Διάρκεια: 50 ώρες, με δυνατότητα να πραγματοποιηθεί τμήμα πρωινό και τμήμα απογευματινό.
Χώρος διεξαγωγής: Εφόδου 3 και Μάχης Κρήτης

Κόστος συμμετοχής στην Προετοιμασία για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: 300 ευρώ

Κόστος συμμετοχής στην Προετοιμασία για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Εθνικού Θεάτρου: 450 ευρώ

Οι υποψήφιοι καταγόμενοι και διαμένοντες στην Κρήτη έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νότος». Η Σχολή θα δεχτεί ως μέγιστο αριθμό σπουδαστών για το νέο ακαδημαϊκό έτος τους 25.

Διαβάστε το ΦΕΚ για τη διενέργεια των εισαγωγικών εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
Οι εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα 20 Σεπτεμβρίου – 31 Οκτωβρίου 2021. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τις αιτήσεις για τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου και για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νότος».

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει!
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: ☎️ 2810263833 – 2810263803, στείλτε μας email: info@dramatikinotos.edu.gr ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: